archieven.jpg

'De Stem van de meester'

Vertoningen o.a. Nederlands Film Festival.

De 'Stem van de Meester' is een documentaire van Hester Overmars over Oscar Verhaar, een zangtalent dat op jonge leeftijd werd ontdekt.

Op het Nederlands Film Festival in Utrecht:
- 29 september 2013 in Louis Hartlooper Complex in Utrecht, aanvang 17.15 uur (met Q&A)
- 30 september 2013 in Louis Hartlooper Complex in Utrecht, aanvang 22.00 uur

En verder:
- 3 oktober 2013 in filmtheater Fanfare in Oudenbosch, aanvang 20.15 uur (met Q&A)

Stem van de meesterAls dirigent van het Rotterdams Jongenskoor ontdekte Geert van den Dungen in de twaalfjarige koorknaap Oscar een uitzonderlijk zangtalent. In de jaren die volgden zou Geert Oscars belangrijkste zangleraar worden en daarbij stelde hij Oscar al snel op als solist in de vele Matthäus- en Johannes-Passies die hij dirigeerde. De volgende stap in Oscars zangcarrière is een studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier krijgt Oscar te maken met andere leraren en een andere aanpak. Hoe beïnvloedt dit de band met zijn mentor? Moet en kan hij zich losmaken van Geert en wat betekent dat proces voor de ontdekker van het talent? En kan een zangleraar zijn leerling loslaten zodat deze de meester over zijn eigen stem wordt?

De film is deels opgenomen in het Nederlands Muziek Instituut, waar zowel Oscar als Geert regelmatig voor onderzoek te vinden zijn. In de rubriek 'Onderzoekers aan het woord' hebben Oscar en Geert beide al eens hun verhaal gedaan over hun ervaringen in het NMI.

Aankondiging 'Stem van de meester' pdf(PDF)

6 september 2013