archieven.jpg

Zeemansliederen zingen

zaterdag 14 oktober 2006

Zeemansliederen zingen
in het kader van de Landelijke Archievendag

Tijdens de landelijke Archievendag op zaterdag 14 oktober aanstaande kan er volop gezongen worden in het NMI. De zeeman staat deze dag centraal, zowel bij het Nederlands Muziek Instituut als bij het Nationaal Archief. In de traverse van de KB (naast het Nationaal Archief) kunnen bezoekers tussen 12.30-14.30 uur deelnemen aan een inloop-zangworkshop Zeemansliederen Zingen onder leiding van Peter Koene, zanger en gitarist van de Foo Foo Band die zich toegelegd heeft op het hartverscheurende repertoire van de zeeman. Bekende en minder bekende liederen zullen aan bod komen, waaronder het Kaperslied, Vaarwel mijn zoete lief en Hellevoetssluis.

Voorafgaand aan de workshop kan men een bezoek brengen aan het NMI waar tussen 9.00-13.00 uur rondleidingen worden verzorgd. In de studiezaal is de tentoonstelling Lied en Zee te bewonderen die de aantrekkingskracht van het zeemanslied door de eeuwen heen in beeld brengt. De tentoonstelling wordt opgeluisterd door een optreden van Nanne & Ankie die maritieme liederen uit én over de VOC-tijd ten gehore zullen brengen. In een VOC-achtige sfeer laten zij het verleden tot leven komen.

De dag wordt afgesloten met een concert door de uit West-Friesland afkomstige maritieme volksmuziekgroep 't Scheepsfolk. Zij zingen werkliederen die verhalen over het harde leven voor de mast en balladen die gaan over de verlangens van elke zeeman: zoete meisjes en thuis. Tussen 14.30-17.00 uur spelen zij in de traverse van de KB naast het Nationaal Archief.
Deelname aan de workshop en toegang tot de concerten zijn gratis. U kunt op elk gewenst moment binnenkomen.

Voor informatie kunt u onze website raadplegen, of contact opnemen met: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it T 070-3140704,
Voor het activiteitenprogramma van het Nationaal Archief kunt u hun eigen website raadplegen.

 

Foo Foo Band voor VOC-schip Amsterdam