archieven.jpg

Achter de muziek aan

Resonant en NMI presenteren een publicatie over muzikaal erfgoed in Nederland en Vlaanderen.

Op de dag van het muzikaal erfgoed op 9 december 2010 stelden Resonant en het Nederlands Muziek Instituut een nieuwe erfgoedpublicatie voor. Achter de muziek aan. Muzikaal erfgoed in Vlaanderen en Nederland bundelt voor het eerst de voornaamste visies op muzikaal erfgoed en het muzikaal erfgoedbeleid in Vlaanderen en Nederland. De behandelde thema's omvatten o.m. aspecten van het roerend en immaterieel muzikaal erfgoed, de bewaarplaatsen, ontsluiting, conservering en waardering. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in muzikaal erfgoed.

Iedereen komt wel eens in contact met de ‘sporen' van ons muzikaal verleden: als luisteraar of uitvoerder, als verzamelaar, als erfgoedbeheerder of -medewerker, als onderzoeker... Maar wat is muzikaal erfgoed eigenlijk en wat maakt het bijzonder? Welke organisaties zijn betrokken bij de zorg voor dit waardevolle erfgoed? Waarom bewaren we al dat erfgoed en hoe pakken we dat het best aan? En hoe kunnen we dit erfgoed ‘teruggeven’ aan en beter toegankelijk maken voor de samenleving?

In de publicatie Achter de muziek aan. Muzikaal erfgoed in Vlaanderen en Nederland geven diverse auteurs een antwoord op al deze vragen. Dit boek kwam tot stand onder impuls van Resonant, Centrum voor Vlaams muzikaal erfgoed, in samenwerking met het NMI.

Meer informatie

Ga naar de website van Acco uitgeverij om een exemplaar te bestellen.


Cover 'Achter de muziek aan'

13 december 2010