archieven.jpg

Arte Duo, sax en piano

Lunchpauzeconcert
Dinsdag 3 april 2012
NMI (foyer KB), Den Haag
12:30 - 13:00 uur  

Arte Duo
Aubrey Snell (saxofoon) & Lineke Lever (piano)

Programma
Het Arte Duo brengt een afwisselend programma met onder meer het prachtige La Malinconia van de Nederlandse componist Henk Badings en La pequeña Czarda van de Spaanse componist en saxofonist Pedro Iturralde.

Musici
Het Arte Duo werd opgericht in 2001 en volgde Masterclasses bij diverse saxofonisten waaronder Willem van Merwijk en Arno Bornkamp en bij pianisten zoals Ralph van Raat. Inmiddels zijn er voor het Arte Duo meer dan twintig stukken geschreven door onder meer de Nederlandse componisten Chiel Meijering, David Dramm, Marijn Simons en Toek Numan, maar ook door de Japanse componiste Naomi Sato. Het duo heeft van al deze werken de wereldpremière op hun naam staan. Het Arte Duo speelde de afgelopen tien jaar op alle belangrijke podia in Nederland, was te horen voor Radio 4, de Concertzender en te zien op tv.

One 2 Ten
In 2011 vierde het Arte Duo zijn tienjarig jubileum. In dit kader namen zij hun debuut cd 'One 2 Ten' op, waarop zij zowel romantische als hedendaagse composities uitvoeren. Zowel de AVRO als VPRO Jong Klassiek besteedde aandacht aan deze cd.

Meer informatie: www.arteduo.nl

arteduo 


8 maart 2012